6. Juli Jazz 2020

6. Juli Jazz  2020

AFLYST

Fredag den 3. juli:

Tøjhusgården kl 15.00

Fredags Jam

Ingen fredag uden Fredags Jam, heller ikke selvom der er 6. Juli Jazz

Jon Roninger

Jon

Kom til fredagsjam  og nyd en fyraftensøl med dejlig live musik i teltet i Tøjhusgården i selskab med Jon Roninger & The Good For Nothing Band.
Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band kommer hele vejen fra New Orleans.Kvintetten spiller original musik indenfor genren New Orleans jazz, blues og funk.

Bandet spiller over 150 koncerter om året og har spillet på The New Orleans Jazz og Heritage Festival, The French Quarter Festival, Copenhagen Vinter Jazzfestival, Ingolstadt Blues Fest og fortsætter med at turnere i USA og internationalt. De er i gang med at optage deres tredje plade i fuld længde.
Jon Roninger & The Good For Nothing Band åbner fredagsjam med en koncert og herefter er scenen åben for alle med noget på hjerte. Så grib dit instrument og kom og skab nye musikalske forbindelser.

På scenen forefindes flygel, trommesæt, guitar- og basforstærker samt mikrofoner.

Jon Roninger - guitar/vokal

Jonathan Bauer - trompet

Elis Seiberling - trombone

Evan Paydon - bas

Brendan Michael Bull - tromme


AFLYST

Lørdag den 4. juli

Tøjhusgården kl. 18.00 


Kylling og Jordbær

 

 

 

Traditionen tro kan vi også i år byde på den traditionelle 6. Juli Menu :

 

 Kylling & Jordbær

 

Som sædvanlig leveret fra vores lokale Kylling og jordbær specialist

 

Lucullus

 

Som de sidste mange år har lavet Danmarks bedste kylling og serveret

 Danmarks friskeste jordbær

 

En aften du ikke må gå glip af

 

Denne dejlige menu serverer vi  i teltet i Tøjhusgården kl. 18.00

efterfulgt af en fantastisk aften med

 

 

Rockabillity

 

Kl. 20.00 

Entre incl. Kylling og Jordbær kr. 225,-

Forsalg i Tøjhuset, ved Frokostjazz eller på: www.Tojhuset.billetten.dk

Få den rå, uforfalskede musik, der drypper af svedig Rock’N’Roll når Rockability indtager scenen. Rockability elsker at fyre de store hits fra 1950’erne af, så alle må på dansegulvet. Samtidig kan Rockability servere de supercoole B-sider, så stemningen af sort-hvid-film og singleplader fylder lokalet.

Rockability har evnen til at skabe sounden fra midten af 1950erne – med både saxofon og contrabas. Det er lyden af Bill Haley . Det er Elvis, Buddy Holly Chuck Berry og mange, mange flere. Så start den blå Cadillac…


Rockability er erfarne musikere fra det centrale Danmark med vidt forskellig baggrund. Sanger Carsten Østergaard er kandidat til at vinde de nordiske mesterskaber i Elvis, Flemming Koch på trommerne har spillet Europa og Australien tyndt med Kick The Kangaroo og Keld Heick, mens saxofonist Rene Kreutz har backet bl.a. Amin Jensen op. Man bør lægge mærke til guitarist Jan Thomsen, der er i superliganiveau inden for 50’er og 60’er rockguitar. Han udgør, sammen med kontrabassisten Stig Mikkelsen, den musikalske bund i bandet. Begge spiller de i mange sammenhænge især i det jyske.
AFLYST

Søndag den 5. juli

Tøjhusgården kl. 19.00 

Doc Houlind

Orkesteret består af yngre og ældre musikere bl.a. et par tidligere PAPA BUE folk, med en fælles interesse for den tidlige improvisoriske musik, New Orleans jazzen, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa. Her tænkes bl.a på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde rundt om melodisk dynamisk trompetspil. Endelig har orkesteret fundet idealformationen til sådant sammenspil. I 2004 skiftede Doc Houlind fra trommerne til trompet i forsøget på at skabe et orkester efter ovenstående idealer og trompetinspiration hovedsagelig fra Bunk, Howard og Louis Armstrong, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse og som kunne skabe New Orleans jazzmusik i unik høj klasse. Dette projekt er lykkedes over alt forventning – klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene. Bandet har fået ry for at mestre disse kriterier uimodståeligt. Alt dette kunne dog ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe. Rytmegruppen har fået herlig tilgang med miss ”Sweet Purnell”i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse, der plus swingende banjo og bas som sammen giver et herligt swingende up-beat, og repertoiret er lige fra ren New Orleans og nyere Armstrong til Papa Bue.

 


Vokal: Janice Harrington
Clarinet: Jesper Capion Larsen 
Trumpet: Jørgen M.unksgaard Nielsen
Tromb: Werner Guertler
Bass: Ebbe Kærsgaard Hansen
Piano: Lis Krøyer Houlind
Drums: Søren Houlind

AFLYST

Mandag den 6. juli

Tøjhusgården kl. 12.00 

Neanders Jazzband

Neanders Jazzband har efterhånden spillet et utal af gange i Fredericia Jazzklub og altid med stor succes.
Der er et lokalt islæt i bandet i form af Stefan Ringive der spiller trombone.
Neanders Jazzband tryllebinder sit publikum, og spiller jazzmusik med udgangspunkt i New Orleans stilen, men deres repertoire indeholder også numre fra andre epoker af jazzens historie blandet med nyere ting fra rock’n’roll perioden,

men alt sammen udført med det særlige Neandertouch.
Bandet har spillet rundt i hele Danmark, men har også optrådt i Sverige, Tyskland, England og USA.

Neanders bestræber sig på altid at leve op til sit motto: - fordi musik skal være levende…!

Besætning:
• Per Neander Kristensen, trompet og vokal
• H.C. Rosendal, klarinet, altsaxofon og vokal
• Stefan Ringive, trombone
• Chris Vagn-Hansen, banjo, guitar og vokal
• Henrik Bay Møller, kontrabas og vokal
• Claus Christensen, trommer

Tøjhusgården kl. 14,30 

Creole Cats

Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogierepertoire.
Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just-Frost, kombineret med flerstemmig sang, giver  en herlig jazzoplevelse.
Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Bel Ami, D’Angleterre, m.fl.
Creole Catz har et  alsidige repertoir med musik til både det unge og det modne publikum.
Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz. Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har god kontakt til både de, der vil lytte og danse.


Creole Catz' besætning er:

Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal
Kim Jensen, klarinet, tenorsax og vokal
Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal
Ivan Laugesen, kontrabas
Mads Holck Mogensen, trommer og vokal

Tøjhusgården kl. 17.00 

Flying Jazzmen

Flying Jazzmann

Bandet spiller gedigent swingende jazz inspireret af bl.a. Nat King Cole, Oscar Peterson, Errol Garner og Gene Harris.
Jan Nielsen, Flying Jazzman, der i en længere årrække boede i USA, har spillet gigs i New Orleans samt været fast musiker i en gospelkirke i det sydlige Alabama.
Kontrabassisten Ole Ulvedals solide fundament og Søren Pedersens dynamiske trommespil danner den perfekte ramme for Jan Nielsen tangentlege, som bliver akkompagneret af guitaristen Kevin Fuhlendorf og med virtuost messingblæs fra en af Europas bedste trompetister Jesper Riis – kendt fra bl.a. DR Big Band.

Tøjhusgården kl. 19,30 

Busquitos

Musikals underholdning for folk i alle aldre.

Med fundamentet i den klassiske swing genre, stærkt influeret af gypsy jazzen , leverer denne holandske kvartet underholdende og festlig jazz på højt niveau. det er iørefaldende melodier og engageret spil, leveret med humør og stor musikalitet.


Besætningen består af:

Jelle van Tongeren

Thomas Streutgers

Daniel Versteegh

Ronald de Jong